KUCHAŘSKÉ SHOW
Hlavním kuchařským hostem Slavností mandloní a vína roku 2023 budou borci z Divoké vařečky z Brna. Znáte je?
Neotřelé kulinářské studio pro zájemce z řad profesionálních i amatérských kuchařů bylo otevřeno a výuka zahájena 3. října 2009. Hlavní cíl zakladatelů Michala Bartáka a Antonína Jurky je zábavnou a nenásilnou formou naučit uvařit chutné a zdravé pokrmy a předat užitečné informace o vaření, surovinách a vínech.
O výuku se ve studiu starají přední odborníci brněnské gastronomie, které jsou pečlivě vybíráni.
Kurzy vaření a jiná školení jsou koncipována tematicky - předkrmy, polévky, saláty, ryby, steaky, hlavní jídla, dezerty, sushi, kurzy světových kuchyní, dorty, cukroví i čokoládu atd.
V Hustopečích se předvedou ve dvou vstupech na hlavním pódiu.
A co nám uvaří?
10:30 - 11:20: Kuchařská show Michala Bartáka z Divoké vařečky
- Kořeněný filet z makrely s kořenovou zeleninou, mandlemi a křenovou smetanou
- Hruška pečená v mandlovém másle s fenyklem a pomerančovou kůrou, chlazený krém z crème fraîche, mandlovice a černého pepře
12:40 - 13:30: mini škola vaření pro zájemce z publika
- Domácí dýňové ravioli s rajčatovým concasse, šalvějí, rozinkami a mandlemi