Exotická krůtí prsa s mandlemi podle Petra Erina Kováče

21.02.2019

Mandle je jádro pecky plodu mandlovníku. Jde původem o exotickou peckovinu a proto si kuchař Petr Erin Kováč z Culinary clubu ČR pro vás  připravil lehce exotický recept, který si můžete uvařit doma.

Suroviny: 

krůtí prsa
mandle
chilli papričky
kokosové 
mléko
limetka
jasmínová rýže
sezamový olej
červené kari

Krůtí prsa nakrájíme na nudličky a opečeme zprudka v sezamovém oleji. Na
hlubší pánev dáme kousek másla, na kterém orestujeme mandle. Poté
přidáme opečené krůtí maso, osolíme a zasypeme chilli papričkami. Pánev
zalejeme kokosovým mlékem a přidáme důkladně omyté plátky nakrájené
limetky. Ochutíme červeným kari, špetkou skořice a provaříme. Vhodnou
přílohou k pokrmu je rýže. Petr Erin Kováč nejraději používá jasmínovou
rýži.