Exotická krůtí prsa s mandlemi podle Petra Erina Kováče
21.02.2019
Mandle je jádro pecky plodu mandlovníku. Jde původem o exotickou peckovinu a proto si kuchař Petr Erin Kováč z Culinary clubu ČR pro vás připravil lehce exotický recept, který si můžete uvařit doma.
Suroviny:
krůtí prsa
mandle
chilli papričky
kokosové mléko
limetka
jasmínová rýže
sezamový olej
červené kari
Krůtí prsa nakrájíme na
nudličky a opečeme zprudka v sezamovém oleji. Na
hlubší pánev dáme kousek
másla, na kterém orestujeme mandle. Poté
přidáme opečené krůtí maso, osolíme
a zasypeme chilli papričkami. Pánev
zalejeme kokosovým mlékem a přidáme
důkladně omyté plátky nakrájené
limetky. Ochutíme červeným kari, špetkou
skořice a provaříme. Vhodnou
přílohou k pokrmu je rýže. Petr Erin Kováč
nejraději používá jasmínovou
rýži.